Наркодилер з Павлограда отримав умовний термін

1306
Фото www.kaliningrad.kp.ru

Суд визнав павлоградця винним в участі у злочинній організації, що займалася торгівлю наркотиками. Виконавець визнав свою провину та за угодою з прокурором отримав 5 років позбавлення волі умовно з іспитовим терміном 2 роки.

Про це йдеться у рішенні Печерського районного суду м. Києва.

22 липня 2021 року у Павлограді обвинувачений під час контрольної закупівлі продав сліп-пакет із психотропною речовиною PVP за 500.

Затриманий виявився активним учасником злочинної організації. Він відповідав за закупівлю сировини, виготовлення наркотиків та їхній збут; збір коштів та перерахування коштів організаторам. За це він отримував свою «частку».

Злочинна група налічувала більше десятка людей. Співорганізатором вважається колишній співробітник поліції, який обіймав керівні посади, в тому числі в підрозділах по боротьбі з незаконним обігом наркотиків. В організації були замішані діючі працівники Павлоградського районного відділу поліції. Співучасником злочинної групи був і адвокат Дніпропетровської ради адвокатів.

Поліцейські були зобов’язані повідомляти керівникам злочинної організації про документування їх діяльності правоохоронцями, передавати інформацію про конкурентів з подальшим їх усуненням з «ринку». За таку допомогу поліцейські отримували частку прибутку від продажу наркотиків. Їхні справи розглядаються в окремому провадженні.