У Павлограді планують навести лад з вивезенням рідких відходів

996
Фото our-services.com

У Павлограді оголосять конкурс та оберуть компанію, яка займатиметься вивезенням рідких відходів. Про це повідомив очільник міста Анатолій Вершина, передає «Павлоградська телерадіокомпанія».

«Вибудовуємо систему і працюємо. Що стосується багатоповерхових будинків — це централізована каналізаційна система, якою займається «Павлоградводоканал», те що стосується інших юридичних осіб, то, на сьогоднішній день, на жаль, повний хаос», — каже Анатолій Вершина.

У місті більше 12-ти тисяч приватних будинків. Господарі наймають різних людей із спецтранспортом для  відкачування рідких відходів. Куди потім їх зливають – невідомо.

«Є навіть і комунальні установи, приватні підприємства, де немає централізованого каналізування, а є вигрібні ями, септики, з яких спецтехнікою відкачують відходи і вивозять. Хто відкачує, куди вивозять? Зливають і в парках, і в посадках. Усюди, де можна злити», — коментує очільник міста.

Щоб у цьому питанні навести лад, планують залучити єдиного виконавця послуг. Та працювати за такою ж системою, як працює компанія з вивозу твердих побутових відходів.

Управління комунального господарства та будівництва Павлограда розпочало підготовку до конкурсу з визначення виконавця послуг з вивезення побутових рідких відходів.

«Єдине місце, куди повинні зливатися відходи — це очисні споруди», — зазначив Анатолій Вершина.

Зараз прописуватимуть усі умови, потім охочі  зможуть подавати свої заявки та взяти участь у конкурсі.