У Павлограді розглядають справи колаборантів

1553
Фото te.20minut.ua

У Павлоградському міськрайонному суді зараз розглядають справи Ізюмського суду Харківської області (визначена територіальна підсудність судових справ). Тут вже обрали запобіжний захід для кількох колаборантів.

Про це повідомляє прес-служба суду.

Так, 14 жовтня вирок взяли під варту мешканця Балаклії Ізюмського району. 51-річний чоловік під час окупації військами рф добровільно надав згоду на його призначення на посаду спеціаліста по екології та природним ресурсам незаконно створеної «тимчасової окупаційної адміністрації». Він організовував і приймав активну участь у заходах на підтримку окупантів, підключав гучномовці на території окупованої Балаклії, через які транслювалась російська пропаганда.

До цього під варту взяли 47-річного мешканця Ізюму, який добровільно зайняв посаду «директора Ізюмського комунального підприємства теплових мереж» незаконно створеної «тимчасової окупаційної адміністрації».

У суді зазначають, що  застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою не є остаточною мірою покарання і не є таким, що встановлює вину особи. Досудове розслідування триває.