Чим живе спортивна галузь Павлограда у воєнний час?

627

Павлоградці вже скучили за тренуваннями і заняттями спортом. Але зараз, у воєнний час, більшість секцій вимушені займатися онлайн, тренуються очно лише члени національних збірних. Про це під час брифінгу 13 жовтня повідомив директор Дитячо-юнацької спортивної школи м. Павлоград, Заслужений тренер України Володимир Єрьомін.

З перших днів війни спортсмени долучилися до допомоги ВПО і військовим: розвантажують фури з гуманітаркою, волонтерять. У приміщенні спортзалу розміщали переселенців, інколи їхня кількість доходила до 120 осіб на добу.

«Є тренери , які входять у ЗСУ. Долучалися до волонтерства, особливо на початку було багато завдань у ганітарному штабі. І годували, і приймали, і навіть були психологами, бо люди приїжджали в одних капцях, в халатах, без документів, не знали, як бути далі», — розповів начальник відділу з питань сім’ї, молоді та спорту Дмитро Лагно.

Навіть у цей час спортмени національних збірних тренувалися і здобували чемпіонські титули.

«Багато моїх знайомих тренерів молодіжної збірної України з кікбоксингу WAKO зараз на фронті. Серед моїх вихованців двоє пішли у тероборону. Підтримуємо з ними зв’язок», — розповів Володимир Єрьомін.

У приміщенні СОК «Центр» облаштували два сховища.

Крім цього, підготовлені нові тренувальні зали — для занять дзюдо і важкою атлетикою. Керівники сфери і тренери сподіваються, що після перемоги тренування офлайн будуть відновлені як для дітей, так і для дорослих.

Дмитро Лагно нагадав, що у місті існує стипендія для чемпіонів і тренерів. Діяла міська програма з навчання дітей плаванню. Навіть під час війни продовжують їздити в оздоровчі центри діти пільгових категорій. У цьому році оздоровилося 24 дитини. Якби не війна, зрушили б з місця реконструкція стадіону «Шахтар» та побудова нового стадіону на місці «Дельфіну» (район Полігон).