Шмигаль повідомив про пониження температурного мінімуму в квартирах: що відомо

986

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду повідомив, що температурний мінімум у житлових приміщеннях взимку буде знижено до 16 градусів. Про це повідомляє пресслужба Кабміну.

«Після увімкнення опалення ми закликаємо заощадливо використовувати газ і вугілля. Так, це означатиме зменшення температури у квартирах. Мінімально допустиме значення цієї зими буде 16 градусів, а середнє — 18 градусів. Це необхідність і це наш внесок у перемогу. Адже від кожного з нас залежить, як ми пройдемо цю зиму», — сказав він.

Шмигаль наголосив, що тарифи на опалення, газ та електроенергію не підвищуватимуть, а субсидії залишаться і будуть виплачуватися у повному обсязі.

«Важливо розуміти, що російські терористи будуть намагатися використовувати холод як свою зброю. У їхній хворій уяві українці, які сидять декілька годин без світла, — це і є перемога. Вони думають, що так змусять нас капітулювати. Цього не буде», — заявив прем’єр.

Також на засіданні уряд Шмигаль закликав українців зменшити споживання електроенергії з 17:00 до 22:00 на 25%, щоби запобігти віяловим відключенням.