Вчора ввечері павлоградці чули вибухи: що це було

5162
Фото ілюстративне

Вчора, 9 жовтня, близько павлоградці чули два вибухи. Це була робота ППО — протиповітряної оборони. Збили дві ракети, повідомив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

«Дві ворожі ракети наші сили протиповітряної обороти збили вчора пізно ввечері у Павлоградському та Синельниківському районах. Попередньо, це були Х-59. Саме роботу ППО чули мешканці області. Рятувальники наразі обстежують місця падіння уламків», — написав Лукашук.

У повітряному командуванні «Схід» пнагадують, що розповсюдження фото й відеоконтенту роботи ППО з прив’язкою до місцевості заборонено.

У Павлоградській міській раді попереджають, що не варто ігнорувати сигналів повітряної тривоги. Ймовірність ракетних обстрілів висока.

«Не перебувайте біля об’єктів критичної інфраструктури.  Не відвідуйте місця компактного перебування людей. Бережіть себе та одне одного», — йдеться в повідомленні.

В ці хвилини ЗМІ (ранок 10 жовтня) повідомляють про вибухи у Києві і Дніпрі.

Довідка Павлоград.dp.ua:

Х-59 (рос. «Овод», виріб Д-9, за кодифікацією НАТО AS-13 Kingbolt) — радянська і російська високоточна авіаційна ракета класу «повітря-поверхня» середнього радіусу дії. Призначена для ураження наземних та надводних об’єктів.