У Павлограді розповіли про готовність до опалювального сезону: подробиці

620

Павлоград технічно готовий до опалювального сезону на 100%. КП «Павлоградтеплоенерго» підготувало всі котельні і мережі до запуску. Іде заповнення мереж водою. Про це повідомив директор підприємства Петро Ковальчук.

«Я збирав майстрів, і, якщо дати оцінку колективу, то це 5+ у порівнянні з минулим роком. Десь тижні на три ми графік випередили», — каже Петро Ковальчук.

Після останнього прильоту на котельні повибивало деякі вікна. Частину засклили, частину поки що закрили фанерою.

На зиму заготовили запас матеріалів: труби, засувки, крани і т.п. У теплотраси врізали зливні клапани. Закупили дизельну генераторну станцію.

«Не припиняємо підготовку. Це якщо в песимістичному напрямку. Що стосується оптимістичного — не припиняємо модернізацію. Замінили конвективні частини на двох котлах. Встановили щити керування частотними перетворювачами — це дозволить економити. Вони окупляться за півтора-два сезони», — розповів Петро Ковальчук.

Замінили близько 2,5 км теплотрас і 2 км ізоляції.

У планах — встановити нове обладнання в котельні на вул. Новоросійській, яке зробить роботу котельні автоматизованою і дозволить економити газ, електроенергію.

Рівень сплати населення станом на 1 вересня складає близько 74%. З боржниками будуть працювати через суд і виконавчу службу.