Над Дніпропетровщиною рашисти застосовують іранські дрони-камікадзе (ВІДЕО)

1653

Повітряне командування «Схід» опублікувало відео збиття російського дрона-камікадзе «Shahed-136» іранського виробництва. Дрон збили над Дніпропетровщиною.

«”Нема в нас чим?!” — “Є в нас чим!”» — написали у ПК «Схід».

Як зазначив голова облради Микола Лукашук, надвечір сили ППО збили над Дніпропетровщиною два дрони-камікадзе типу «Шахід-136» іранського виробництва. Один безпілотник впав на подвір‘я домогосподарства, там сталася пожежа. Шестеро осіб постраждали, одну людину шпиталізовано. Три господарчі споруди зруйновано, пошкоджено приватний будинок, дві автівки.

Залишки другого дрону виявили на одному з автошляхів області. Пошкоджено 100 квадратних метрів дорожнього покриття.

Президент Володимир Зеленський доручив Міністерству закордонних справ відреагувати на факти використання російськими військами озброєння іранського виробництва.

“На жаль, дані розвідки та повідомлення у ЗМІ остаточно підтвердилися на полі бою”, – повідомив речник президента Сергій Никифоров.

За словами спікера Зеленського, це – кроки Ірану проти суверенітету та територіальної цілісності України, а також проти життя та здоров’я громадян.

Він нагадав, що водночас публічно керівництво Ірану неодноразово заявляло про свою нейтральність та готовність бутипосередникому припиненні російської агресії проти України.