Чи може Павлоград перейти на електроопалення?

3078
Фото День.org

Технічно Павлоград готовий до опалювального сезону на 100%. Про це під час прес-конференції 7 вересня розповів міський голова Анатолій Вершина.

«На усіх нарадах повідомляють, що сезон буде дуже тяжкий. Там, де території окуповані і зруйнована інфраструктура, звісно, не буде ніякого опалення. Але це питання держави. Наше питання — наша громада. Технічно ми підготувалися, «Павлоградтеплоенерго» за підтримки міської ради зробив навіть більше, ніж у минулому сезоні. Це стосується заміни тепломереж, модернізації котельних, перевірки приладів обліку і т.п.», — зазначив мер.

Тепер проходження опалювального сезону залежить від двох факторів — наявність газу і виникнення надзвичайних ситуацій.

«Ні один регіон в Україні від цього не застрахований», — зазначив Анатолій Вершина.

Він вкотре наголосив, що газ в Україні зараз в десятки разів дешевший, ніж для Європи, тому обов’язок споживачів — вчасно сплачувати за опалення. За минулий опалювальний сезон павлоградці заборгували близько 80 млн грн.

«Щоб перейти на альтернативні джерела опалення, є багато проблем. Щоб перевести місто на електроопалення, треба додатково побудувати дві підстанції. Компанія-постачальник енергії має розробити інвест-програму, закласти кошти в тариф, розробити проект. Якщо почати сьогодні, потрібно 5-6 років», — сказав Анатолій Вершина.

За його словами, вступ до Євросоюзу може дати доступ до кредитів на модернізацію тепломереж.

Читайте також: Мільйонні борги: яка ситуація у Павлограді з опаленням