Більше ВПО зможуть отримати прихисток — Уряд

668
Фото ua.depositphotos.com

Уряд вніс зміни до порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення ВПО, йдеться на сайті Урядового порталу.

В рамках програми «Прихисток» знімаються вікові обмеження: тепер дати прихисток для ВПО може будь-який громадянин. Розширюється перелік осіб, які зможуть отримати компенсацію, а також запроваджується інформаційно-аналітична система, яка значно прискорить фінансування та опрацювання заяв на отримання компенсації.

«Хочу подякувати Товариству Червоного Хреста України, які за домовленістю з нашим урядом планують фінансувати повний обсяг витрат на компенсацію за розміщення ВПО. Це дозволить зекономити суттєві суми в держбюджеті (від березня до липня ТЧХУ сплатило вже понад 110 млн грн). Крім того, ведуться перемовини щодо підвищення розміру компенсації на опалювальний період у два рази — близько 900 грн/місяць на одну особу», — сказала віцепрем’єр-міністерка – міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

Проектом постанови передбачена можливість отримання компенсації власниками майна віком до 18 років. Зокрема, їх батьки чи опікуни можуть подавати заяви на компенсацію витрат, що пов’язані з безоплатним тимчасовим розміщенням ВПО.

«За домовленістю Мінрегіону з донорами з вересня передбачається виплата компенсації всім заявникам за рахунок фінансової допомоги від міжнародних організацій», — зазначили на сайті Кабміну.