На Павлоградщині продовжиться медична реформа

939

В Україні кожна область стане окремим госпітальним округом, який  свою чергу поділятиметься на кластери. До Дніпропетровського госпітального округу попередньо увійдуть 33 медичних заклади. Серед них 4 лікарні будуть визначені як надкластерні, 14 кластерних (серед них і Павлоградська) та 15 загальних лікарень (серед них Першотравенська).

Таку карту виклало Міністерство охорони здоров’я.

«Реформа передбачає, що найпростіші захворювання лікуватимуться якомога ближче до пацієнта, в загальних лікарнях. У разі більш складних проблем зі здоровʼям — пацієнт потраплятиме у кластерні та надкластерні лікарні, які надаватимуть високоспеціалізовані послуги», — зазначено у повідомленні.

Вже з початку 2023 року, пацієнти з інстультами та інфарктами зможуть отримати лікування виключно у кластерних та надкластерних медичних закладах, в яких розташовуватимуться сучасні кардіоцентри.

«Після формування госпітальних округів, пацієнт потраплятиме саме до тієї лікарні, яка відповідає його стану та матиме все необхідне обладнання для діагностики та лікування», — обіцяють у МОЗ.