У Павлограді пройшла освітянська конференція: як будуть навчатися діти

3362

В новий навчальний рік заклади входять після реформи. З 18 закладів загальної середньої освіти у Павлограді тепер 10 ліцеїв, 7 гімназій і 1 початкова школа; 20 дошкільних і 3 позашкільних закладів.

Планувати на цілий рік складно. Але поки що школярі будуть навчатися онлайн — 85% відсотків батьків проголосувало за такий варіант під час опитування, таке ж рішення підтримують педагогічні ради. 76% за онлайн-навчання в дитячих садках. Таке рішення має прийняти сесія Павлоградської міської ради найближчими днями.

«Батьки розуміють ситуацію, що на сьогоднішній день наші заклади не готові, щоб жити у стані війни. Навіть ті підвальні приміщення, які є у 15 закладах, вони не пристосовані як укриття — це підвальні приміщення. А юридична відповідальність за життя і здоров’я дітей лежить на керівниках закладів. По тривозі, яка буває кілька разів на день, треба всіх дітей і працівників перевести до укриттів. В більшості закладів це неможливо», — прокоментував міський голова Павлограда Анатолій Вершина.

«Незвичний цього року початок навчального року. Будемо сподіватися, що протягом року відновимо очне навчання, але зараз буде дистанційне. Тому що безпека дітей, педагогів — це найголовніше», ― каже Юлія Пивоварова, директорка ліцею №7. У цій в школі навчається 42 дитини-переселенця (включаючи тих, що переїхали починаючи з 2014 року). Близько 120 дітей знаходиться за кордоном, абсолютна більшість буде підключатися онлайн і навчатиметься разом з однокласниками.

Палац творчості дітей та юнацтва, який об’єднали з Центром творчості дітей та юнацтва на Хімзаводі, скоріш за все використовуватиме змішану форму навчання. Батьків, які планують водити дітей на гуртки дуже багато, розповів директор закладу Юрій Борисенко. Сховище підготували.

Зимою заклади будуть обігріватися, щоб зберегти систему опалення.

Довідка Павлоград.dp.ua:

Загалом з 1 вересня майже 80% шкіл Дніпропетровщини планують розпочати дистанційну роботу. Ще 20% – у змішаному форматі (онлайн та офлайн заняття).