У Павлограді не лишилося вільного житла для переселенців — міськрада

2036

Павлоград приймає переселенців з 2014 року.  Зараз у місті живе майже 4 тис. ВПО, які приїхали до 24 лютого 2022 року, і ще майже 10 тис. — тих, хто приїхав вже після початку масштабного вторгнення рф. І це лише ті, хто офіційно зареєструвався. Ресурси вільного жилого фонду міста на сьогодні вичерпано. Про це повідомили у Павлоградській міській раді.

«Найгострішим питанням  залишається забезпечення житлом людей, які втратили можливість жити в рідних домівках.  Тим, хто зараз прибуває до міста варто розраховувати тільки на житло, яке ви зможете самостійно орендувати», — зазначили у повідомленні.

У міськраді додають, що відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 02 серпня 2022р. № 679-р «Про проведення обов’язкової евакуації населення Донецької області» Дніпропетровська область взагалі не визначена  як та, до якої може евакуюватись населення.

Людям рекомендують їхати до безпечних областей країни: Вінницької, Волинської, Житомирської, Закарпатської, Івано-Франківської, Кіровоградської, Львівської, Полтавської, Рівненської, Тернопільської, Хмельницької, Черкаської та Чернівецької.