30 років в ефірі: День народження святкує «Павлоградська телерадіокомпанія» (ФОТОІСТОРІЯ)

1433

«Я бачив тебе по телевізору» — ці слова може почути павлоградець, який став героєм новин на каналі «ПТРК». Вони виходять вже 30 років щовечора по буднях. Тут знайомі вулиці, люди, події. Далеко не кожне місто може бачити себе «в телевізорі». У Павлограда така можливість є.

Трохи історії

Перші роки Незалежності України. Розпад СРСР і ковтки свіжого повітря — вільних виборів і свободи слова. Починаються «буремні 90-ті» — час важких випробувань і, як виявилося, нових можливостей. 30 липня 1992 року телеглядачі  побачили і почули місцеві новини від журналістів «Павлоградської телерадіокомпанії». В цей день телеканал «ПТРК» вперше вийшов в ефір. І в багатьох родинах перегляд новин від став традицією на три десятиліття, а значить —на кілька поколінь.

«ПТРК» (раніше — «Павлоградський телецентр» або «ПТЦ») заснували 23 липня 1992 року. Через тиждень було видано Свідоцтво про реєстрацію ЗМІ від Державного комітету теле- і радіомовлення. Телеканал мовить 24 години на добу, має як власний контент, так і сторонній — пізнавальні передачі, міжнародні новини, тощо.

З жовтня 2012 року «ПТРК» здійснює мовлення у цифровому форматі DVB-T2 (MPEG-4).

У 2016 році, з приходом нового директора Руслана Керімова «ПТРК» прискорила свій розвиток в рази.  Осучаснено стиль ведучих, подачу новин, прийоми зйомки і монтажу, змінено логотип каналу та багато іншого. У 2018 році телерадіокомпанія розпочала мовлення в HD-форматі — картинка стала більш яскравішою і якісною. У 2020 році  «ПТРК» запустила перше в Павлограді міське радіо — 90,3 FM. Тоді не було відомо, що через 2 роки російські війська вторгнуться на територію України і саме телеканал і радіо «ПТРК» виконуватимуть одну з найважливіших місій — інформуватимуть людей про сигнали повітряної тривоги.

Телебачення — це люди

Протягом 30 років спочатку на «ПТЦ», а потім на «ПТРК» працювали талановиті журналісти, оператори, монтажери. Багато з них продовжили свої кар’єри у Києві, дехто змінив професії на суміжні — перейшли в онлайн-медіа, PR, підприємництво та ін. Серед тих, хто працював на «ПТРК» — Володимир Акулов, Олександр Балабанов, Микола Тимочко, Ольга Черненко, Оксана Петренко, Оксана Штонда, Катерина Стрельчук, Аліна Первушина та багато-багато інших.

Сьогодні на «ПТРК» працює 16 співробітників. Випадкових людей не має, кожен знає свою справу і має постійно навчатися, адже медіа — одна з найбільш мінливих, конкурентних сфер роботи. Ти маєш завжди бути в тонусі. А у маленькому колективі — виконувати одразу багато завдань, завжди бути на зв’язку і з мінімальними ресурсами робити для глядача ефект «вау». Щодня і завжди.

«Якщо мене запитати, яким буде «ПТРК» у майбутньому? Думаю, це має бути сучасна, оперативна платформа для обговорення суспільно важливих тем міста», — коментує директор телеканалу Руслан Керімов.

Приєднуємося до привітань і бажаємо колективу «ПТРК» — згуртованості, натхнення, задоволення від роботи. Яка на справді і не робота, а покликання. А глядачам — якомога скоріше забути про повітряні тривоги на «ПТРК» і дивитися місцеві новини, які надихатимуть жити і розвивати наше місто.