В одній із громад Павлоградщини ремонтують покинуті будинки для переселенців

3257

Жителі Троїцької громади Павлоградського району власними силами приводять до ладу приміщення, щоб було де розселити переселенців. Про це пише Телеканал D1.

Деякі будинки були покинуті роками. Якщо ж у будинків все-таки є власники, та через певні обставини в них ніхто не мешкає, керівництво громади питає дозволу на розміщення переселенців.

«Люди, які приїжджають до нашої громади, втратили усе, що мали. Тому ми намагаємося дати їм все, що можемо. Житло, необхідні речі, продукти», – розповів голова Троїцької громади Олег Чуприна.

Зараз у таки будинках живе вже більш ніж 50 родин переселенців.

«Ми цілою родиною – це 8 людей – переїхали з Попасної, що на Луганщині. Залишились без нічого, наш дім повністю зруйнований. Дуже вдячні жителям громади, волонтерам, місцевій владі та благодійним організаціям! Тут ми відчуваємо себе наче вдома. Живемо безкоштовно у гарному будиночку. Нас усім забезпечили!», – розповіла переселенка Ольга Кошова.

Окрім прихистку, людям також допомагають одягом, продуктами харчування, предметами першої необхідності. За потреби – шукають меблі для осель. На сьогодні в Троїцькій громаді мешкає 360 переселенців.

Читайте також: У Троїцькій громаді відремонтували для переселенців покинуті будинки (ВІДЕО)