«Братимуть на олівець» військкомати: про що попередили у МВС

2497
Фото news.khmelnitskiy.ua

Заступник глави МВС вважає несправедливим активно проводити час на пляжах чи вечірках, коли багато молодих людей гинуть на фронті Порушників комендантської години беруть на олівець і на них насамперед дивитимуться військові комісари під час мобілізації до лав ЗСУ.

Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін в інтерв’ю “Телеграфу“.

«Ми загалом активно допомагаємо центрам комплектування ЗСУ поповнювати резерв. Тому у нас по багатьох областях налагоджено дуже щільну співпрацю. Порушників комендантської години ми беремо “на олівець”. Це не означає, що їх буде покликано до лав ЗСУ вже завтра. Але коли стане питання про це, саме на таку категорію людей військові комісари подивляться насамперед», — зазначив Єнін.

Заступник міністра прокоментував вручення повісток у громадських місцях чи на блокпостах.

«Відповідно до Конституції України, участь у захисті нашої держави є обов’язком кожного громадянина. Я вважаю це привілеєм, тому що до лав ЗСУ мають йти кращі. Від їхнього морального обліку значною мірою залежить стан обороноздатності нашої держави. Треба визначитися: ми хочемо як чи можна швидше отримати наші території звільненими або ми покладатимемося виключно на добровольців? Багато моїх друзів, знайомих воюють на фронті, деякі з них загинули, деякі отримали поранення, при тому, що значна частина цих людей могла б уникнути війни, оскільки вони не були в першої черги мобілізації. Але вони вважали за свій обов’язок йти на фронт. А деякі активно проводять час на пляжах чи вечірках. Це все несправедливо», — сказав він.