Заступник міністра МВС відвідав школу в Павлограді і оглянув укриття

3228

Перший заступник Міністра внутрішніх справ України Євгеній Єнін, перебуваючи у відрядженні на Сході, заїхав в свою рідну школу №9 в Павлограді.

«Коли мені було п’ять, батька-військового перевели з Дніпра туди. Порахував, що минуло вже 25 років, як її закінчив. Приємно, що зустрів там навіть своїх викладачів. В моєму рідному класі поспілкувалися з ними про сьогоднішні реалії», — написав Єнін у Фейсбуці.

Він поцікавився і станом укриття. Виявилося, що є над чим працювати і потрібна підтримка.

«Звернувся до адміністрації школи, місцевої влади, фахівців ДСНС, щоб зробили все можливе, щоб укриття школи відповідали заявленим стандартам безпеки. Якщо всі разом докладатимемо зусиль, зможемо організувати освітній процес максимально безпечно для наших дітей», — коментує заступник міністра.

Він зазначив, що у батьків буде вибір, як навчати дитину, на дистанційці чи офлайн.

Сьогодні лише 11% закладів освіти України мають власні захисні споруди цивільного захисту – це майже 3 000 закладів. Це значить, що в них зможуть укритися майже 1 млн учасників освітнього процесу.

«На дошці, де зазвичай писали класна робота, написав одне бажане для нас усіх – Переможемо. Всі наші дії зараз спрямовані саме на це. Такі часи. Не забудьте сьогодні обійняти ваших рідних», — написав Євгеній Єнін.