Для українського громадянства пропонують здавати іспити

1539

В Україні пропонують ввести обовʼязковий іспит для отримання громадянства України. Петиція з такою вимогою набрала більше 25 тис. підписів на сайті Президента.

Тим, хто планує отримати українське громадянство, автор пропонує здати іспит на знання мови, історії України, знання Конституції і Державного гімну.

Іспит для отримання громадянства – розповсюджена практика в усьому світі. Такі іспити є в Естонії, Литві, Латвії, Польщі, Німеччині, США та інших країнах.

«З 2014 року, коли російська федерація розпочала війну проти України, майже 52 000 росіян іммігрували в Україну. Понад 19 000 росіян отримали українське громадянство Від початку нової активної фази війни, 24.02.2022 року, потік бажаючих росіян отримати українське громадянство не зменшився», — пише автор петиції Віталій Капустян.

«Я звернувся до Прем’єр-міністра України Д. Шмигаля з проханням комплексно опрацювати порушене в електронній петиції питання.  Про результати розгляду порушених питань автора електронної петиції буде поінформовано», — йдеться у відповіді Зеленського.