Судять підприємця за крадіжку на ремонті доріг у Тернівці

679

В суді розглядається справа директора приватного підприємства, який звинувачується в тому, що під час ремонту доріг заволодів 115 тис. грн з місцевого бюджету. Про це повідомляє Павлоградська окружна прокуратура.

Влітку 2018 року директор підприємства складав офіційні документи, куди вносив неправдиві відомості щодо обсягу та вартості будівельних робіт. Директору вдалося вже втретє заволодіти коштами місцевого бюджету у розмірі понад 115 тис. грн., виділених на поточний ремонт декількох вулиць у м. Тернівка.

Підприємця судитимуть за скоєння злочинів, передбачених ч.3 ст.191, ч.1 ст.366 КК України (заволодіння чужим майном, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене повторно та внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей).

Також прокуратура заявила цивільний позов на повернення в бюджет збитків.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.