Самотній вальс і незвичне фото: випускники Павлограда прощаються зі школою

26621

Війна, розв’язана росією на території України, не дала цілому поколінню українських підлітків завершити навчальний рік у стінах школи, станцювати прощальний вальс і відсвяткувати випускний. Фото, на якому юнаки з випускними стрічками стоять поряд з віртуальними фігурами однокласників, опублікувала класний керівник 11-А класу Павлоградської школи №1 Олена Бісик.

З усього класу у Павлограді залишилося 11 випускників, інші виїхали до безпечних країн Європи. Ті, хто лишився, одягли стрічки і зібралися для випускного фото. 

«Кожна фігура на цьому фото — легко впізнавана. Це ідея дівчинки, яка зараз живе в Америці, а втілила її дівчина, яка мешкає в Латвії. Радіємо, що всі живі, що у всіх є домівки. Шкода, що вкрадена весна, вкрадений випускний. І що доросле життя почалося вже з 24 лютого» — коментує Олена Бісик.

Усі фігури на фото — білі. І не це не випадково.

«Домовлялися, що на випускному будемо в білому, тому що назва свята була «Янголи носять кеди». Вони мені й кеди розмалювали для цієї вечірки. Деякі дівчата сміються, що вже готові до весілля, бо є білі сукні. Усе буде в них обов’язково. Домовилися  зустрітися після Перемоги», — розповіла класний керівник.

Вона каже, що таке випробування розлукою — надзвичайно важке і для дорослих, і для дітей. Але коли є згуртований колектив — розлука робить стосунки міцнішими.

«Коли класний колектив утворився, то де б ти не був, ти несеш частку свого колективу. Відстань — вона тільки доводить, що люди близькі один одному. Випускники — «цифрові діти», і як ніхто розуміють важливість живого спілкування», ― каже вчитель.

Також цей клас підготував випускне відео останнього вальсу, в якому підлітки танцюють в різних куточках України і світу. У відео використані малюнки дітей, зроблені у бомбосховищі школи під час повітряної тривоги.