В кількох громадах Дніпропетровщини — постійні обстріли (ФОТО)

1667

Делегація з обласної військової адміністрації і обласної ради відвідала Криворізькирой район. З’їздили в Зеленодольськ, побачили масштаби руйнувань.

Найбільше потерпають Зеленодольська та Широківська громади. Там загинули 6 людей. Зруйновано та пошкоджено 179 житлових будинків, 2 школи, дитсадок і лікарня. Через обстріли села та міста засіяні касетними боєприпасами, а люди часто залишаються без газу, світла та води.

«Дякую електрикам, газовикам, комунальникам, медикам, рятувальникам, поліціянтам, нацгвардійцям. Дякую керівникам усіх громад та району», — подякував голова обласної війсьвої адміністрації Валентин Резніченко.

Кривий Ріг прихистив майже 50 тисяч переселенців. Найбільше — з Херсонської області. Люди з окупованих сіл та міст донині намагаються вирватися від окупантів — їдуть на машинах, їдуть на велосипедах, йдуть пішки… На свій страх і ризик, бо ворог не випускає з окупованих територій.

У Кривому Розі працює два Центри для переселенців з дитячою кімнатою та кабінетом психолога. У центрах людям допомагають оформити статус  і знайти житло, надають медичну допомогу і роздають продуктові набори.