Більше 150 ракет: як пережила Дніпропетровщина 100 днів війни

483
Фото fakty.com.ua

За приблизними підрахунками, ворог випустив по Дніпропетровщині трохи більше ніж 150 ракет. Ушкоджено або знищено промислові підприємства, фермерські господарства, об’єкти залізничної, транспортної інфраструктури, житлові будинки. Про це розповів голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

7 громад Дніпропетровської області офіційно визнані територіями, які постраждали внаслідок збройної агресії рф: це Широківська та Зеленодольська громади у Криворізькому районі, а також Великомихайлівська, Маломихайлівська, Межівська, Новопавлівська, Покровська громади у Синельниківському районі.

Жителі цих громад можуть розраховувати на матеріальну допомогу від держави. З цих територій через постійні обстріли виїхало близько 20 тис. мешканців.

«Окупанти знищили дві нафтобази на Дніпропетровщині. Вдарили по чотирьом об’єктам залізничної інфраструктури: у березні – в Павлоградському районі, у квітні – в Новомосковському районі, у травні – два удари (Павлоградський та Синельниківський райони). Зруйновано аеропорт Дніпра. В окремих селах Зеленодольської громади, що на Криворіжжі, повністю зруйновано близько 16 будинків и 4 квартир, частково – 109 будинків, серед яких декілька багатоповерхівок. По Синельниківському району: пошкоджено майже три десятки приватних будинків і трохи більше 20 об’єктів соціальної інфраструктури», – розповів голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

Станом на цю хвилину в області проживає 250 тис переселенців.