На Дніпропетровщині запустили рух новою ділянкою траси на Київ (ФОТО)

723

На Дніпропетровщині відкрили для руху перші майже 30 км нового автошляху на Київ. Ділянку збудували ще до війни. Це сучасна магістраль у 4 смуги, яка йде від обласного центру до мосту через канал Дніпро-Донбас. Про це повідомили в обласній військовій адміністрації.

«Відкрили рух новою ділянкою дороги на Київ. Це майже 30 кілометрів сучасної траси з розв’язками, з’їздами, тунелями», – зазначив голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко.

Дорогу будували в об’їзд населених пунктів. Для безпеки руху звели дворівневі розв’язки. Вони – на перетині із іншими державними автошляхами.

«Тепер набагато зручніше, ніж їздити вузькими звивистими сільськими шляхами. Тут – прямий рух. І нова дорога європейської якості», – сказав водій із Житомирської області Андрій Марченко.

На трасі облаштували зручні з’їзди до сусідніх сіл. А ще – міст для пішоходів. Тунелі – для проїзду сільгосптехніки та проходу худоби. Сучасне освітлення.

«Траса із найсучаснішим оснащенням. Розмітку наносили методом холодного пластику. Вона прослужить у декілька разів довше за звичайну. Вночі вони світяться від фар», – розповів представник відділу техконтролю підрядної організації Дмитро Баглай.

Дорогою уже користуються і водії транзитних фур, і мешканці сусідніх областей.

«Нещодавно переїхав із «гарячого» Бахмута до Полтави. Зараз перевожу техніку. Дуже гарна дорога. Дякую!», – сказав водій Петро Заліський.

 Ті, хто за кермом, стверджують: тепер час у дорозі скоротився.

«Перший раз на цій дорозі. Я отетерів, наскільки вона гарна. Дуже швидко проїхав ділянку. Глянув на годинник – подумав, він зламався», – поділився водій вантажівки Олександр Богуславський.

«Переїжджаємо з родиною з Харкова у більш безпечне місце. Не очікували, що рухатимемося такою чудовою дорогою. Покриття – супер!  Їдемо і насолоджуємося. Радіємо життю», – розповів водій Олексій Гордієнко.

Щодоби готовою ділянкою траси Н-31 проїжджатимуть майже 40 тис. авто, каже начальник Служби автомобільних доріг у Дніпропетровській області Олександр Коломійцев.

«Сьогодні Дніпропетровщина – транспортний хаб, що об’єднує Схід та Захід країни. Нашими дорогами перевозять гуманітарну допомогу, рухаються переселенці», – додав Олександр Коломійцев.

Довідка Павлоград.dp.ua:

До війни трасу Н-31 будували кілька років. Загалом планували звести майже 60 км цієї дороги.