За скаргу до нардепа працівників Павлоградської районної лікарні можуть звільнити?

3734

Декілька днів тому до депутата Верховної Ради від 36-го округу Романа Каптєлова звернувся колектив Павлоградської центральної районної лікарні щодо затримки зарплатні ще з березня. Але прізвища тих, хто звернулися, з’явилися у списках…. на звільнення.

Про це Роман Каптєлов розповів у своєму телеграм-каналі.

“Також весь колектив лікарні отримав попередження про звільнення у разі звернень до уповноважених органів. ЦЕ ЩО ВЗАГАЛІ ТАКЕ??? За звернення до народного депутата будуть звільняти з роботи? І це ще під час військового стану в країні?” — обурився депутат.

Він стверджує, що керівництво лікарні не повідомляло про проблеми з фінансуванням і не зверталось з проханням допомогти.

“Окреме питання до керівництва Вербківської громади, яка являється балансоутримувачем цієї лікарні. У свій час ця громада була серед топ 10 громад України з фінансової точки зору, а наразі власне підприємство не може здійснити виплату заробітної платні. Невже питання захисту робочого коллективу не важливе і не потребує вашого включення?” — пише нардеп.

В офіційній відповіді, яку йому надало керівництво ЦРБ, вказано, що зменшилася кількість пацієнтів, тому менше надходжень від Національної служби здоров’я України. У зв’язку з цим зарплатню виплачено лише на 80% за березень. Заплановано скорочення штату. Борг по зарплатні обіцяють погасити.