Кабмін спільно з ООН запускає ще дві програми виплат для переселенців

1965

Уряд спільно з Організацією об’єднаних націй запускає ще дві програми виплат для вимушених переселенців – рішення про це ухвалили на засіданні Кабміну 15 квітня. Про це у відеозверненні розповів прем’єр Денис Шмигаль.

«За нашими домовленостями вимушені переселенці, які потребують додаткового захисту, отримуватимуть по 2200 грн щомісяця на кожного члена сім’ї. Ці кошти Світова продовольча програма ООН платитиме протягом 3-х місяців», – заявив Шмигаль.

Також, за словами прем’єра, Управління Верховного комісара ООН у справах біженців окремо допоможе малозабезпеченим пенсіонерам із вимушених переселенців.

«Їм також додатково виплачуватиметься по 2200 грн. Плануємо охопити цими виплатами від донорів близько 700 тисяч ВПО», – додав він.

Шмигаль нагадав, що продовжують працювати раніше запущені програми для вимушених переселенців — уряд виділяє по 2 тис. грн кожній дорослій та по 3 тис. на кожну дитину в сім’ї, вимушеній переїхати.

«Паралельно із цим уряд продовжує стимулювати відновлення ділової активності та зайнятості. Додатково виділяємо майже 1,3 млрд грн із резервного фонду для Фонду соцстрахування, щоб забезпечити виплату допомоги з безробіття», — резюмував він.