Голова райдержадміністрації розповів про ситуацію у Павлоградському районі (ВІДЕО)

4536

Ситуація у Павлоградському районі спокійна, відносно тих регіонів України, де були або йдуть бойові дії. Про це під час брифінгу у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації розповів голова Павлоградської РВА Сергій Рублевський.

«Відійшли від шоку перших днів та продовжуємо жити. Основні зусилля зосередили на обороні підступів до району та вирішенні гуманітарних питань. Через Павлоград йде великий трафік переселенців – місто стало «воротами», які їх зустрічають. Допомагаємо усім, хто біжить від війни. УУ містах і селах району вже прийняли майже 10 тис. переселенців», – сказав Сергій Рублевський.

З цієї кількості 6 тис. прийняв Павлоград, близько 2 тис. — Тернівка.

Він додав – у районі працюють підприємства та магазини. На заправках є бензин, в аптеках – ліки.

Продовжує працювати й одне з ключових для економіки та енергосистеми країни промислових підприємств – ДТЕК Павлоградвугілля. Не вистачає робочих рук — багато шахтарів пройшли АТО/ООС, мають бойовий досвіт і зараз на фронті.

«Я пишаюся нашими підприємцями, підприємствами, які знаходять можливість працювати. Ви — герої на своєму місці. ЗСУ захищає кордони області, а ті, хто працює на своєму місті наближає перемогу», — сказав Рублевський.