Міський голова Павлограда проінформував про ситуацію на ранок 8 квітня (ВІДЕО)

3425

Медичні заклади, комунальні підприємства — працюють, школи — на дистанційному навчанні. Але війна продовжується, у місті часто лунають повітряні тривоги. Про це розповів міський голова Павлограда Анатолій Вершина.

«Всі читають новини, що ситуація все більше накаляється на Сході України. І не тому що є небезпека приходу військ, а прильотів ракет — людям, які схильні до паніки через сирени, страхи, жінкам, дітям, людям похилого віку рекомендують переїхати у більш безпечні райони країни», — зазначив міський голова.

Транзитом через місто проїжджають близько 150 людей на день. Їх розміщають для ночівлі у певних комунальних будівлях. Годують. Позаминулої ночі у Павлограді зупинялося до 400 людей.

«Було дуже тяжко, адже у нас немає можливості розміщати стільки людей. Але ми впоралися. Зараз попрохали допомогу в облдержадміністрації — потрібні ліжка, подушки і т.п.», — каже мер.

У Павлограді зупинилися близько 7 тисяч переселенців. Ті, хто реєструються, будуть потрапляти у програми державної, обласної, міжнародної допомоги. Людям пропонують працевлаштуватися.

Велике навантаження на вул. Дніпровську та інфраструктуру міста — заправки, магазини.

Виникають проблеми с оплатою за комуналку. Перш за все, у водоканалу. Є проблема с паливом у підприємства, яке вивозить сміття. Треба виплачувати зарплати тепловикам, закуповувати матеріали. Мер вкотре звернувся до мешканців, щоб вони сплачували за комуналку.

«Закликав і закликаю виходити на городи. Українці відзначаються працьовитістю. Треба заготовлювати продукти на зиму. Вчора погодили курсування автобусів на дачу. Графік будемо вивчати, можливо збільшимо кількість автобусів», — сказав Анатолій Вершина.