Супутникові тарілки демонтувати не потрібно: пояснення чому

3181
Фото magazun.com

В Інтернеті почала поширюватися інформація про необхідність демонтажу супутникових антен на фасадах багатоквартирних будинків. Інформацію про нібито необхідність демонтажу супутникових тарілок оприлюднила мерія Дніпра: мовляв, це допоможе уникнути повітряних ударів. Цю інформацію спростовує Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики Верховної Ради.

Супутникові антени (тарілки) – це обладнання для приймання телевізійного сигналу, вони не впливають на притягування або коригування польоту ракет, літаків чи іншої ворожої техніки.

Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики закликає  не обмежувати супутниковий прийом сигналу українських телеканалів. Навпаки, їх треба налаштувати на українські канали!

Член Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики, нардеп Микола Княжицький зауважив, що окупанти недаремно атакують телевежі, маючи на меті сіяти серед українців паніку й поширювати дезінформацію.

«І коли росіяни заходять у міста, то передусім захоплюють місцеві радіостанції й наземне телебачення для впливу на людей. Тож чи не єдиним способом донести правду у такій ситуації є сателіт! Усі великі українські канали знаходяться на супутнику. Саме на них, а не на російські канали налаштовано 90 відсотків тарілок. Коли Ви бачите на тарілці три головки (lnb їх називають), значить вони приймають телебачення з Астри (Сіріус), Амоса і Євтелсата. Це сателіти, які транслюють українські програми. Тарілки рятують міста від капітуляції. І вони не передають жодних сигналів. Лише приймають», – пояснив Княжицький.

Той факт, що на сьогодні супутниковий прийом сигналу телеканалів є найнадійнішою стабільною технологією з покриттям у будь-якій точці в Україні.