Як мешканці Дніпропетровщини можуть оформити закордонні паспорти та ID-картки

5382

Мешканці Дніпропетровщини знову можуть оформити закордонні паспорти. А ще замовити ID-картки та вклеїти фото у паспорт. Як працює Державна міграційна служба в умовах воєнного часу, розповіли під час брифінгу у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.

«Працюємо, враховуючи правовий режим воєнного стану. Аби ворог не зміг заволодіти конфіденційною інформацією, прибрали адреси розташування наших територіальних підрозділів. Послуги з оформлення нових документів надаємо виключно у головному управлінні. Робимо це в інтересах національної безпеки», – зазначив начальник Головного  управління Державної міграційної служби у Дніпропетровській області Богдан Чегіль.

Він додав – нині приймають документи для оформлення ID-карток та закордонних паспортів. Вклеюють фото до паспортів мешканців, які досягли 25 та 45 років.

Продовжують видавати документи, які були виготовлені до 24 лютого. Вже надали понад 3,5 тис закордонних паспортів майже 2,7 тис ID-карток. Незабаром мешканці зможуть отримати документи, виготовлені з 15 березня.

«У територіальних підрозділах міграційної служби можна продовжити строк дії паспортів, вклеїти фото дитини до документів батьків або законних представників. Надаємо послуги й переселенцям», – сказав Богдан Чегіль.

ID-картки та паспорти без вклеєних у 25 та 45 років фото нині вважаються дійсними. Якщо термін дії закордонного паспорту закінчився, він продовжується на 5 років.

З будь-яких питань можна звертатися на «гарячу лінію» Головного управління за номером: +380567203017. Контакти підрозділів за посиланням https://dmsu.gov.ua/dnipro