На головну Новини У Павлоградському районі відзначили Обжинки (ФОТОРЕПОРТАЖ)

У Павлоградському районі відзначили Обжинки (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Сьогодні у В’язівоцькому сільському будинку культури провели свято завершення жнив — Обжинки.

P1330337

Районний палац творчості, школа та музей с. В’язівок влаштували перед будинком культури виставку народних ремесел.

Гостей зустрічали вокальні ансамблі народної пісні.

«У Павлоградському районі зібрано 113 тис. т. збіжжя, що на 6 тис. т. більше, ніж того року. Досягнуті непогані показники — 30 центнерів з гектара. Ми займаємо 11 місце по області», — відзвітував про закінчення жнив голова райдержадміністрації Святослав Максимчук.

Фермери відмічають, що цей рік був непростим. Причиною стали високі ціни на паливо і запчастини, податковий тягар, відсутність системної підтримки з боку держави. Через посушливу погоду урожайність невисока, але є на Павлоградщині господарства, яким вдалося виростити і зібрати 40-50 центнерів збіжжя на 1 гектарі.

«Маємо надію, що хліборобам пощастить з ціною на борошно», — сказав голова райради Вадим Булгаков.

Він разом зі Святославом Максимчуком нагородив почесним грамотами найкращих фермерів, слюсарів, комбайнерів і трактористів.

Працівники Державної служби із надзвичайних ситуацій відмітили, що жнива пройшли без пожеж, і вручили подяки фермерським господарствам та адміністрації району.

Протоірей отець Валентин також нагородив окремих фермерів та разом з іншими представниками духовенства окропив і благословив селян.

Павлоград на святі Обжинок представляла заступник міського Аліса Рябова. Вона презентувала очільникам ради і адміністрації району годинники з логотипом нашого міста.

«Буде хліб — буде і до хліба», — підсумував Святослав Максимчук.

Читайте за темою: Голова Павлорадської РДА Святослав Максимчук розповів про майбутню реформу села

Exit mobile version