У Павлограді та районі розпочалася інвентаризація земель

243

На Дніпропетровщині запустили процес інвентаризації та нормативно-грошової оцінки земель. Про це повідомляють у Дніпропетровській обласній державній адміністрації.

«Нормативно-грошова оцінка повинна була проводитися ще з 2011 року, відповідно до обласної програми інвентаризації земель. Проте до цих пір керівництво районів не робило цього в повному обсязі», — заявляє прес-служба.

Уже 14 районів Дніпропетровщини прозвітували про запуск процесу. Це Павлоградський, Солонянський, Царичанський, Верхньодніпровський, Дніпропетровський, Магдалинівський, Нікопольський, Новомосковський, Томаківський, Покровський, П’ятихатський, Синельниківський, Широківський і Юр’ївський райони. Роботу розпочали 8 міст обласного значення — Вільногірськ, Дніпродзержинськ, Жовті Води, Кривий Ріг, Павлоград, Першотравенськ, Синельникове та Тернівка.

«Ми хочемо створити прозорий реєстр земель і виключити корупційну складову, пов’язану з виділенням ділянок. Особливо це питання є важливим для учасників АТО, які повинні бути забезпечені наділами. Інвентаризація земель дозволить створити прозорий реєстр. Точна кількість земель в регіоні, їх вартість і хто ними користується, — вся ця інформація стане відкритою», — обіцяє очільник області Валентин Резніченко.