У Павлограді відкрилася виставка графічних робіт Бориса Повишева

193

З 28 липня у Павлоградському історико-краєзнавчому музеї відкрилася персональна виставка художника Бориса Михайловича Повишева під назвою «Фрагменти з життя».

На виставці представлені 135 графічних робіт (міські пейзажі, портрети знайомих, навіть проект вітражів для вікон однієї з павлоградських шкіл).

P1330129

Нещодавно митцю виповнилося 76 років. Більшість свого життя (починаючи ще зі шкільних років), Борис Повишев малював і продовжує робити це донині.

P1330128

З 2000 року художник увійшов творчого об’єднання «Кольори» м. Павлограда. Роботи Бориса Михайловича прикрашають стіни музеїв Дніпропетровська, оселі в Росії, Ізраїлі, США.

P1330127

«Я малюю усюди, якби не відкриття виставки — я сидів би і зараз замальовував портрети присутніх», — зізнається Борис Повишев.

За словами художника, головною ціллю малювання є сам процес, а не бажання продати картину.

За словами його дружини, двокімнатна квартира та гараж художника просто заставлені картинами.

Борис Повишев не лише малює, а і пише вірші та прозу.

«Борис Михайлович зараз перебуває у такому періоді життя, коли він відчує золоту середину, коли дорога кожна мить, кожен крок, тому для нього важливе написання кожної риски», — прокоментувала старший науковий співробітник музею Ніна Шатирьова.

Довідка:

Борис Повишев отримав професію художника театру після закінчення Казанського художнього училища. Міські пейзажі, авторські натюрморти, портрети знайомих — все це Борис виконує в спокійних тонах, його картини збагачують душу, дарують хвилини відпочинку. Його пензлем оформлено виставку «Українська хата» в історико-краєзнавчому музеї м. Павлограда.