Суд виніс вирок павлоградському «Стрілку» (ВІДЕО)

195

Рівно через 9 місяців після того, як 17 жовтня на вул. Шевченко біля торговельного центру «Гулівер» відбулася стрілянина, Павлоградський міськрайонний суд виніс вирок її винуватцю — Олексію Ю.

Нагадаємо, що через сварку дружин, яка відбулася у дитячому садочку, стався конфлікт між двома чоловіками. Внаслідок один з них — а саме Олексій Ю. — стріляв у опонента просто на очах перехожих. Потерпілий — Олексій Ш. — залишився інвалідом ІІ групи.

Читати за темою: Завтра суд оголосить вирок у справі павлоградського «Стрілка»

Читати за темою: Суд у справі «Стрілка». Версії подій від потерпілого та обвинуваченого

Суд присудив йому покарання у вигляді 8 років тримання під вартою за ст. 115 (умисне вбивство), 263 (незаконне поводження зі зброєю) та 15 (замах на злочин) Кримінального кодексу України. Крім цього, Олексій Ю. має виплатити потерпілому компенсацію.

«Строк відбуття покарання обчислювати з 15:30 годин 17 жовтня 2014 року. Стягнути з обвинувачуваного рахунок відшкодування матеріальної шкоди 42 018, 62 грн, моральної шкоди — 50 тис. грн», — зачитав вирок головуючий суддя колегії Олександр Щербина.

 

«Вже зроблено три операції на головному мозку, на серпень призначено ще дві. Наслідки дуже важкі — Сашу мучать судоми, приступи, втрата тями. У печінці залишилася куля. Лікарі не дають ніяких гарантій», — розповідає дружина потерпілого, Наталя. За її словами, для неї не так важливе моральне відшкодування, як справедливий вирок суду — покарання «Стрілка».

Сім’я потерпілого вважає, що вирок не достатньо суворий. Вони очікували, що Олексій Ю. проведе за ґратами не менше 10 років.

20150717154924

«Ми витратили на судову тяганину рівно 9 місяців», — підводить підсумки Наталя.

Хоча, навряд чи це кінець історії. Адвокат заявила засудженому: «Не переживай, у нас є 30 днів». Саме у такий термін засуджений має право подати апеляцію.

Олексія на волі чекатимуть три неповнолітніх дитини, дружина та мати. Потерпілий на все життя залишився інвалідом.

20150717151030_1