Павлоградець через суд вимагає безкоштовної перевірки лічильників на воду

165

Сьогодні у Павлоградському міськрайонному суді розпочався розгляд позову Романа Нікіфорова до комунального підприємства «Павлоградське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства» Павлоградської міської ради (КП «Павлоградводоканал»). Роман Нікіфоров наполягає, що вартість перевірки лічильника має компенсувати КП «Павлоградводоканал» та просить зробити перерахунок його сплат за воду починаючи з 2012 року — саме тоді у позивача почалися проблеми з комунальним підприємством.

У 2012 році за його власними словами, Роман Нікіфоров забув, що лічильник, встановлений за власні кошти, йому треба віднести на перевірку у водоканал. Через три місяці Роман з подивом виявив, що йому нараховують абонплату за загальними нормами.

«Ми попереджаємо про необхідність періодичної перевірки лічильників у платіжках, які розсилає система «Єдине вікно», — парирував відповідач, головний юрист КП «Павлоградводоканал» Сергій Гордєєв.

Адвокат позивача Вадим Губарь звернувся до відповідача з питанням, чому КП «Павлоградводоканал» не робить перевірку лічильників за свої кошти, як це передбачено ч. 3 ст. 28 Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність».

«Вартість перевірки лічильників не включена у тариф, який нам встановила Національна комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг», — відповів Сергій Гордєєв.

20150703105510

За його словами, тільки у містах, де водоканал, тепломережі та інші комунальні служби складають єдине підприємство, (наприклад, Тернівка, Харків) компенсують витрати на перевірку лічильників води.

«Зараз я маю сплачувати за воду майже 300 гривень на місяць», — розводить руками позивач Роман Нікіфоров, але не погоджується на те, щоб оплатити самостійно перевірку лічильників.

За словами Сергія Гордєєва, подібні звернення до суду вже були, але їх суд не задовольнив.

Засідання суду по цій справі продовжать вже 20 серпня. До цього часу КП «Павлоградводоканал» має надати суду такі основоположні документи, як рішення виконкому про встановлення тарифу на водопостачання (воно діяло до 2012 року), статут підприємства, ліцензію, рішення Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг та ін.

WP_20150703_10_10_48_Pro