Павлоградська «Юність» представила Україну на міжнародному фестивалі у Білорусі (ФОТО і ВІДЕО)

292

Зразковий ансамбль танцю «Юність» на чолі зі своїм незмінним керівником Наталею Кириченко та методистом МКДЦ по фестивальному руху Людмилою Геймор відвідав ХІІІ Міжнародний фестиваль народної творчості «Вінок дружби». Фестиваль пройшов 25-29 червня в м. Бобруйську (Республіка Білорусь). На цей фестиваль з’їхалися представники 19 країн з 4 континентів світу.

DSC_0278

Наталя Кириченко зізналася, що ця поїздка справила на неї незабутнє враження. Захід був проведений на високому організаційному рівні — за кожним з учасників були закріплені координатори та автобуси, спеціально для павлоградських танцюристів запрошуючи сторона влаштувала екскурсію по Мінську.

DSC_2749

«Ми побачили професіоналізм та колорит танцюристів інших країн. Ми побачили, як білоруси переживають за Україну. Коли ми брали участь у параді, вони кричали нам «Слава Україні!», «Україна та Білорусь — брати!», співали з нами український гімн», — розповідає Наталя Кириченко.

Для учасників з різних країн організатори влаштували так званий «вечір спілкування», на якому всі презентували свою національну кухню та культуру. «Юність» особливо активно спілкувалися з білорусами, американцями, естонцями, китайцями.

DSC_0038

Варто зазначити, що виступ ансамблю «Юність» на головній сцені фестивалю не залишив байдужими білорусів — вони дякували дітям, дарували сувеніри. Запрошували повертатися на наступні фестивалі.

Білоруси профінансували проживання та харчування дітей. Батькам довелося викласти чималу суму за проїзд та виготовлення закордонних паспортів. За словами Наталі Кириченко, у Білорусі вихованці «Юності» познайомилися та потоваришували з естонськими колективами, які запросили їх до себе. Діти будуть вдячні, якщо знайдуться спонсори для їхніх наступних поїздок.

«Моє серце переповнюється гордістю, коли я розумію, що невеличке місто Павлоград має змогу представляти всю українську культуру на фестивалі такого рівня!», — зізнався керівник міського культурно-досугового центру Микола Могильний.

DSC_0018

На фото — лялька, яку українці привезли у подарунок музею фестивалю «Вінок дружби»

P1310962

P1310947