
Олександр — колишній шахтар, який останні кілька років до повномасштабного вторгнення успішно працював в ресторанному бізнесі: він керував піцерією у Мирнограді на Донеччині.
Скоро вже рік, як він керує благодійною їдальнею благодійного фонду Карітас в транзитному центрі в Павлограді.

Восени 2024 року йому довелося стати вимушеним переселенцем, тоді ж Олександр приєднався до команди Карітас Маріуполь.
«Я — шахтар на пенсії, який вирішив підкорити громадське харчування», — каже про себе Олександр.
У благодійному фонді називають Олександра дирижером кухні, оскільки закупівля, рецепти, технологія, перебіг процесу — його відповідальність.
«Меню у нас, на правду, не претензійне, але все свіже та смачне», — коментує він пропозицію страв їдальні.

Олександр також дбає про атмосферу в колективі і в самій їдальні.
«Йому болить кожен гість, він знаходить можливість вислухати кожного, кому це необхідно. А необхідно багатьом, бо кожен день протягом року наша польова кухня працює для людей, які змушені тікати від війни. Кожного дня ми бачимо людський біль, сльози та безнадійність в очах своїх земляків», — зазначили у Карітас Маріуполь.