Енергетики модернізували підстанцію, що забезпечує електроенергією шахти Західного Донбасу

110

Підприємство «ДТЕК Високовольтні мережі» модернізувало підстанцію Дніпровська-150 кВ, яка забезпечує електроенергією шахти «Дніпровська», «Сташкова» і «Самарська» ДТЕК Павлоградвугілля, підприємства і населення Петропавлівського району Дніпропетровської області. Вартість проекту — $ 690 тис.

Підстанція Дніпровська-150 кВ є системоутворюючою підстанцією Павлоградського енергетичного вузла. Вона пов’язує кілька електричних підстанцій і одночасно живить кілька великих споживачів. Зокрема, від підстанції Дніпровська-150 запитані шахти ДТЕК Павлоградвугілля — «Сташкова» і «Самарська», головний вентилятор провітрювання та обладнання для підйому на поверхню гірників, а також мережі комунікацій шахти «Дніпровська».

Під час модернізації підстанції енергетики встановили сучасні елегазові вимикачі, термінали релейного захисту та автоматики.

«Аварія на так підстанції, як Дніпровська-150 кВ, може стати причиною знеструмлення відразу всіх споживачів на тривалий час. Саме тому до системоутворюючих підстанцій пред’являються дуже високі вимоги. Після проведеної реконструкції на підстанції Дніпровська її надійність значно зросла», — зазначив головний енергетик ДТЕК шахтоуправління Дніпровське Андрій Головко.