Павлоградцям доведеться обирати, кому довірити свої будинки

138

Сьогодні відбулася прес-конференція Громадської комісії при міськвиконкомі на тему «Монополії на надання комунальних послуг прийшов кінець», на якій обговорювалися результати аналізу діяльності КП «Павлограджитлосервіс» та ПП «КП-1» і прийняття Верховною Радою Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку».

Голова Громадської комісії Віктор Абрамас та її член юрист Вадим Губарь вважають, що комунальні підприємства Павлограда, які займаються благоустроєм будинків та прибудинкових територій, не мають права займатися цією діяльністю, а тим паче — вимагати підвищення тарифів.

Читайте за темою: «Павлограджитлосервіс» і «КП-1» не мають юридичних підстав обслуговувати будинки?

Читайте за темою: Комунальники наполягають на збільшенні квартплати майже на половину

З 1 липня вступає в силу Закон «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку». Який дозволить власникам будинку самостійно вирішувати, хто буде займатися благоустроєм — самі співвласники, управляюча компанія чи ОСББ. Рішення має прийняти не менш ніж 75% мешканців будинку. Визначитися потрібно протягом року — до 1 липня 2016 року.

«Якщо протягом року мешканці не визначаться — за них це вирішить виконком», — так вважає голова ГК Віктор Абрамас.

Громадські активісти планують організувати круглий стіл за участі міської влади, щоб розібратися у всіх нюансах нового закону і головне — роз’яснити суть закону павлоградцям, яким доведеться приймати рішення — кому керувати їхніми грошима.