Позашкільну освіту хочуть знищити?

200

Верховна Рада України працює над проектом нової редакції Закону «Про освіту». В ньому позашкільні заклади вилучаються із системи освіти, отже, залишають без фінансування. Проти цього виступили педагоги всіх позашкільних закладів України, у тому числі і павлоградські.

«Це буде катастрофа. З рівнем зарплат у нашому місті батьки не зможуть оплатити утримання педагогічних колективів та сплачувати за енергоносії», — сказала в ексклюзивному коментарі Павлоград.dp.ua директор Палацу творчості дітей та юнацтва, педагог з 46-річним стажем, депутат міської ради Людмила Мехоношина.

Педагогічні і батьківські колективи шкіл та 6 позашкільних закладів освіти міста написали листа нардепу Івану Кириленко, заступнику голови Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти, в якому просять зберегти позашкілля як складову частину освіти, адже це дозволяє третині учнівської молоді безкоштовно відвідувати гуртки і займатися улюбленою справою.

assol01

Подібне звернення до Президента України, Кабміну та Верховної Ради підписали 40 тис. працівників освіти.

assol_cover

«Те що все треба реформувати, не тільки систему освіти — я згодна. Але підходити до реформ треба грамотно, тямущо, думати на перспективу. Що буде далі, після таких реформ? Якщо таким чином намагаються зекономити гроші, то я вважаю, що гроші треба шукати не за рахунок дітей», — свою думку має Людмила Мехоношина.

Найближчими днями читайте на Павлоград.dp.ua розширене інтерв’ю із заслуженим працівником освіти України, депутатом Павлоградської міської ради Людмилою Мехоношиною.