На Павлоградщині підтримують жінок, рідні яких зникли безвісти або загинули на війні

404

У Павлоградській райдержадміністрації відбулася зустріч представниць та членкинь організацій ВГО «Обʼєднання матерів і дружин Захисників України», ГО «Берегіня» та кваліфікованих психологів ГО «Форпост», на якій обговорили питання ментального здоров’я, впливу війни на жінок з родин зниклих безвісти та загиблих Героїв, а також шляхи підтримки та реабілітації.

Під час заходу психологи представили присутнім свої методики роботи з жінками, які пережили травматичний досвід, та надали рекомендації щодо подальших дій у рамках проєкту «НАШІ. Жити чекаючи».

Про це повідомили у Павлоградській райдержадміністрації.

«Наразі одним із головних напрямів діяльності обласної, районної та місцевої влади є реалізація ветеранської політики, побудова ефективної системи підтримки ветеранів та учасників війни, їх родин та родин загиблих воїнів. Це свідчення поваги кожного громадянина до подвигу, який щоденно здійснюють Захисники та Захисниці України на полі бою», — зазначив заступник голови Павлоградської райдержадміністрації Сергій Варяниця.

Він додав, що сьогодні в Павлоградському районі реалізуються кілька проєктів, зокрема, проєкт «ТИТАНИ UA»; районний проєкт «ВЕТЕРАН — ТУРБОТА», а також в громадах району діють програми з психологічної підтримки, реабілітації та адаптації військових та їх родин.