Українці, які опалюють своє житло дровами та вугіллям, отримають виплату

791
Фото УНІАН

Минулоріч для  родин, які обігрівають своє житло дровами чи вугіллям, забезпечили додаткову грошову підтримку завдяки спільному проєкту Уряду України і  міжнародних партнерів. У межах проєкту, який реалізували у Мінсоцполітики, кошти на придбання твердого побутового палива взимку отримали близько 460 тис. домогосподарств на загальну суму 3,3 млрд грн.

Цьогоріч за підтримки Агентства ООН у справах біженців продовжать надавати таку підтримку, повідомили у Мінсоцполітики. 15 жовтня Уряд ухвалив відповідну постанову.

Розмір допомоги розраховується індивідуально, залежно від рівня доходів домогосподарства, і максимально може сягнути до 21 тис.грн.

Хто отримає додаткову фінансову допомогу

Ддодаткова виплата надаватиметься громадянам, які отримують житлові субсидії та пільги на придбання твердого палива в зимовий період. Проект діятиме протягом кількох місяців. Орієнтовно українці зможуть отримати виплати до кінця грудня 2024 р.

Куди за нею звернутися

Якщо ви вже отримуєте субсидію або пільгу на придбання твердого пічного палива, то спеціально звертатися нікуди НЕ потрібно. Усю необхідну інформацію для зарахування коштів на картковий рахунок отримувача Пенсійний фонд вже має.

Якщо пільга або субсидія ще не призначена, але Ви потребуєте підтримки держави – необхідно звернутися за нею до ПФУ і подати заяву. Звернутися до Пенсійного фонду можна кількома способами, онлайн чи офлайн.