На Дніпропетровщині оперативники затримали виробників дuтячої пoрнoграфiї

700

На Дніпропетровщині поліцейські двох країн (співробітники Департаменту міграційної поліції спільно з правоохоронцями Міністерства внутрішньої безпеки США) викрили організаторку та двох членів злочинної групи, які створювали та продавали дитячу порнографію. Група дыяла з осені минулого року. За цей час встигли заробити близько 1 млн грн.

«Під час проведення слідчих дій поліцейські встановили факт передачі дитини чоловікам для сексуальної експлуатації. Наразі дитина перебуває у безпеці, фахівці надають їй всю необхідну допомогу», — йдеться у повідомленні Національної поліції.

Зловмисники підшуковували покупців забороненого контенту через Instagram. Збут порнoпрoдукцiї здійснювали через Telegram з використанням міжнародних платіжних систем.

Підозрювані вже перебувають під вартою, їх загрожує до 15 років за ґратами.

Відкрито провадження за за ч. 4 ст. 301-1 (дитяча порнографія), вирішується питання стосовно кваліфікації дій підозрюваних за ст. 149 (торгівля людьми) Кримінального кодексу України.

Якщо вам відомі факти про випадки сексуальної експлуатації, насильства щодо дітей, звертайтеся на лінію «102», а також:

– на урядову «гарячу» лінію з протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та насильству стосовно дітей 15-47.

– 527 або 0-800-505-501 Національна безкоштовна «гаряча» лінія з питань протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів

– 0-800-500-335 або 116-123 Національна «гаряча лінія» з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та ґендерної дискримінації

– 0-800-500-202 «Call-центр» Національної поліції України.