Павлоградський суд виніс вирок громадянину України, який уклав контракт з зс рф

580
Фото te.20minut.ua

31 липня Павлоградський суд виніс вирок українцю, який воював на боці російської федерації.

У квітні 2024 року чоловік, громадянин України, підписав контракт про проходження військової служби в Збройних силах РФ та його призначили на посаду командира відділення 12-го танкового полку російських окупаційних військ. У травні 2024 року він воював у районі с. М’ясожарівки, Луганської області. 24 травня чоловіка взяли в полон українські військові.

На суді полонений пояснив, що він є громадянином України, а проживає в російській федерації і у нього закінчився строк дії закордонного паспорту. Його направили до військомату, а потім до м. Балашиха, де він уклав контракт на проходження служби у збройних силах російської федерації на 12 місяців.

«Його направили у м. Наро-Фомінськ у 12 танковий полк. Там він подав документи на російське громадянство. Він перебував у військовій частині два тижні. Потім їх повезли у Луганську область у смт. Білолуцьк у військове розпорядження, де вони 8 днів ходили на полігон. Потім їх на автомобілі відвезли в лісок, де вони отримали гранати та гранатомет, і видвинулися до лісопосадки.

Не доїхавши до лісопосадки, їх обстріляли. Потім його поранили і він потрапив у полон Збройних Сил України, де йому надали медичну допомогу.

Насилля до нього не застосовували. Йому надали медичну допомогу. Він вважав, що він буде служити в штабі. В полон він здався добровільно, так як зброю викинув. Вважає, що це його дурість стосовно вчиненого. Розкаявся», — йдеться у документах суду.

Чоловіка визнали винним і засудили до позбавлення волі строком на 15 років, з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади, місцевого самоврядування, правоохоронних органах чи органах, з конфіскацією майна.