У Чехії затримали підозрюваного в убивстві 9-річної Валерії

1089

Поліцейські Чехії уранці 14 червня заарештували 36-річного громадянина Молдови. Його підозрюють в тому, що чоловік у німецькому Дебельні вбив 9-річну дівчинку з України Валерію.

Читайте також: У справі про вбивство школярки Валерії у Німеччині вже два підозрюваних

Про це написала поліція Саксонії.

Чоловіка шукали в Чехії. Він нібито був за кермом сріблястого Peugeot 206 CC і проминав чеське місто Млада-Болеслава. Його заарештували близько 10:15 в ресторані Праги.

Зараз підозрюваний перебуває під вартою у Чехії. Німецька прокуратура надіслала владі Чехії запит на передачу 36-річного чоловіка.

«Його мають якомога швидше передати до Німеччини для проведення кримінального провадження. Проте розслідування триває. Додаткову інформацію наразі неможливо надати», ― йдеться у повідомленні поліції.

Напередодні, у справі про вбивство дівчинки шукали й 55-річного Геннадія, біженця з України. Але підозри з нього вже зняті. На момент скоєння злочину чоловік перебував у Туреччині й там лікував зуби. Він повернувся в Німеччину цього тижня та допоміг поліції своїми свідченнями.

У німецькому Дебельні люди несуть квіти та іграшки до будинку, де жила загибла 9-річна українка Валерія, 13 червня 2024 року. Фото: Cуспільне