На головну Новини У справі про вбивство школярки Валерії у Німеччині вже два підозрюваних

У справі про вбивство школярки Валерії у Німеччині вже два підозрюваних

Резонансна справа про вбивство 9-річної Валерії Гудзенко у місті Дебельн (Саксонія, Німеччина) сколихнула суспільство. Її тіло знайшли у лісовій зоні за 4 км від дому.

«Поки що нікого не затримали, адже прямих підозрюваних немає. Правоохоронці підозрюють, що до злочину можуть бути причетні хтось з близького оточення родини, і також є припущення, що злочинець, або злочинці, можуть повернутися. Тому зараз квартири мами Надії і бабусі Віри під охороною» — розповіла кореспондентка Ольга Танасійчук з посиланням на брифінг комісара поліції.

Читайте також: 9-річну павлоградку знайшли мертвою в Німеччині

Як відомо, востаннє дівчинку бачили живою, коли вона вийшла з дому, аби піти на автобус до школи, але туди вона не дійшла. У школі не забили на сполох через її відсутність, тому мама дівчинки помітила зникнення доньки лише близько 18:30 того ж дня.

Видання BILD повідомляє, що до уваги слідчих потрапили двоє чоловіків, з якими могла бути знайома матір дитини.

Перший розшукуваний — уродженець Молдови, на ім’я Андрій, у якого раніше були стосунки з 33-річною матір’ю Валерії. Чоловік нині мешкає у Празі, чеські слідчі поки не можуть його знайти. Зранку в день зникнення Валерії він писав її мамі й вимагав зідзвонитися. За інформацією BILD, Андрій був у Дебельні того дня — його зафіксували камери спостереження біля будинку його матері, а також відстеження мобільного телефону.

Другий — 50-річний біженець з України, колишній моряк Геннадій Л. Він був сусідом родини дівчинки. Незадовго до загибелі дитина повідомляла, що її переслідував дорослий чоловік. Геннадій хотів зустрічатися з матір’ю Валерії, але та йому відмовила. Після цього він обіцяв «зруйнувати їй життя».

У п’ятницю, 14 червня, в місті відбудуться панахида зі свічками за Валерією, а в неділю проведуть службу.

Батько Валерії, Роман Гудзенко, зняв відео про те, що їде в Німеччину. Через соцмережі збирають кошти на те, щоб він перевіз тіло дитини в Україну. Він служить у війську, до цього працював у вугільній галузі, на дільниці з видобутку вугілля №2 шахти «Павлоградська».

«Я не хочу нічого казати, висновки робіть самі. Справа в тому, що я два роки бачив своїх дітей через екран телефону. Колмшня дружмна обіцяла повернути Валерію, як почнуться канікули, але так цього і не трапилося», ― сказав Роман у своєму відеозверненні.

Також він зазначив, що мати відправляла дитину до школи саму, без телефона і смарт-годинника. Про зникнення дитини він дізнався в той день лише о 22:30.

«І в цій ситуації є моя молодша донька, яка знаходиться з моєю колишньою дружиною. Я хочу повернути обох доньок додому», ― сказав Роман в своєму крайньому відео. Він зняв його до того, як стало відомо, що Валерії вже немає серед живих.

Exit mobile version