На головну Новини 9-річну павлоградку знайшли мертвою в Німеччині

9-річну павлоградку знайшли мертвою в Німеччині

Поліція Німеччини підтвердила смерть девʼятирічної української дівчинки Валерії, яка зникла дорогою до школи в місті Дьобельн 3 червня. У вівторок її тіло знайшли у лісі поблизу м. Дьобельн.

«Далеко від лісових стежок, глибоко в підліску. Це був лісовий масив між Гермсдорфом і Махліцшем. Якби не пошукові заходи, ми б не знайшли Валерію», ― розповіла керівниця відділу кримінальних розслідувань міста Хемніц Менді Кюршнер.

Правоохоронці підтвердили що дівчинка померла насильницькою смертю. На думку слідчих, дівчинка не була жертвою сексуального злочину. Речниця прокуратури міста Хемніц сказала, що немає жодних вказівок на це.

«Ми докладемо всіх зусиль, щоб встановити особу злочинця. Це наш обов’язок перед Валерією та її родиною», – заявив начальник поліції Хемніца Карстен Кемпф.

Раніше поліція землі Саксонія повідомляла «Радіо Свобода», що до пошуків дівчинки залучали понад 300 правоохоронців – зокрема, кінологів, водолазів, рятувальників та гелікоптер.

Нагадаємо, що в понеділок, 3 червня, Валерія вирушила до школи, проте так і не зʼявилася на заняттях. Після того, як дитина не повернулася додому зі школи в другій половині дня, родичі звернулися до поліції.

Її мама ― українська біженка, яка приїхала разом із двома неповнолітніми дітьми до Німеччини у 2022 році. Вони родом із Дніпропетровщини, з Павлограда. До Німеччини виїхав батько дівчинки, якого відпустили з фронту.

Exit mobile version