Павлоградські прикордонники святкують професійне свято (ФОТО і ВІДЕО)

167

День прикордонника 28 травня традиційно відзначили ветерани військової служби Павлограда та Павлоградського району. У цьому році виконується 97 років з часу утворення прикордонних військ СРСР, у лавах яких несли службу більшість ветеранів.

Близько 9-ї год. ранку прикордонники зібралися у сквері ім. Т. Шевченка. Під звуки військового оркестру ветерани прикордонних військ поклали квіти до пам’ятника Вічному вогню, могили першого голови Павлоградської асоціації Прикордонних військ та меморіальної дошки воїнів, що загинули в АТО.

P1300734

P1300740

«У нас була величезне навантаження — я служив на кордоні з Афганістаном, і багато хлопців пішли на війну. Але коли ми були у наряді, то розуміли і пишалися, що завдяки нам кордони під охороною», — згадує військову службу Ігор Іваніченко, заступник Павлоградської асоціації прикордонників.

P1300743

За його словами, у Павлограді проживає близько 3 тис. чоловіків, що несли службу на кордонах.

P1300738

Зараз голова та ряд членів Павлоградської асоціації прикордонників воюють у зоні проведення АТО.

Вокальне тріо «Фаетон» приготувало концерт для ветеранів військової служби, який вони подивилися у ДК ім. Кірова. Після концерту прикордонники, яких на свято зібралося близько сотні, спілкувалися та смакували солдатську кашу у парку ім. 1 травня.