На Павлоград йде нова хвиля заморозків

1910

Не встигли павлоградські дачники та огородники оговтатися від заморозків на початку травня, як на місто насувається нове похолодання, яке знову загрожує врожаю.

За повідомленням Дніпропетровського регіонального центру з гідрометеорології, 9 травня на всій території Дніпропетровської області вночі та вранці очікуються заморозки на поверхні грунту 0-2°С. Очікується 1 (жовтий) рівень небезпеки.

Агрономи кажуть: незначне зниження температури рослини може і не погубити, але надалі вони будуть відставати в рості, а плодоношення у них затримається на 2-3 тижні.

Щоб убезпечити городину від заморозків, господарям радять закривають спанбондом теплолюбні культури, такі як кабачки, гарбузи, патисони, помідори тощо. За відсутності спанбонду рослини можна прикрити звичайними простирадлами або ковдрами.

Для картоплі підійде спосіб підгортання: рослини повністю засипають землею. Таким чином молоде бадилля не замерзне, а по мірі зростання зелень знову проб’ється назовні.

А ось молоді або низькі дерева можна вкрити. Для цього підійде, як спеціальний матеріал, так і мішковина, навіть старі ганчірки. Дерево необхідно обмотати і закріпити мотузкою. Такий захист може простояти кілька днів.