На Павлоградщині затримали підводного мисливця, який виловлював «зникаючих» раків

890
Фото teren.in.ua

На розливі річки Самара поблизу Тернівки затримали чоловіка, який займався незаконним рибним добувним промислом. Про це йдеться в ухвалі Тернівського міського суду.

26 квітня близько 2:20 ночі виявили рибалку, який мав при собі рушницю з гарпуном, призначену для підводної риболовлі, рукавички та маску для пірнання. У рибалки виявили 33 раки, 2 щуки, 1 ліня, 6 карасів.

«Сума збитку та обставини встановлюються», ― йдеться у документах.

Враховуючи, що рушниця з гарпуном, маска для пірнання з трубкою для дихання та рукавиці визнані речовими доказами у кримінальному провадженні, прокурор підтримав клопотання про арешт майна та просив його задовольнити.

«В ході проведення огляду працівниками відділу охорони водних біоресурсів «Рибоохоронний патруль» вказаних раків та рибу було вилучено та випущено у річку», — зазначили в ухвалі.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 249 Кримінальним Кодексом України ― незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом карається штрафом від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до 3 років.

Варто зазначити, що в цьому випадку цікаві навіть не виловлена риба, а раки Спеціалісти зазначають, що їх стає все менше з кожним роком.

«Нині популяція раків у водоймах України перебуває на критично низькому рівні. Тому задля збереження та примноження запасів раків Держрибагентством щороку встановлюється заборона на їх вилов в період парування, виношування ікри, личинок, першої та другої линьок», ― кажуть у Державному агентстві України з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм.

Зараз на річках Дніпропетровщини триває нерестова заборона.

Читайте також: Інспектори рибоохоронного патруля розповіли про нерест, штрафи та «полювання» на браконьєрів (ВІДЕО)