У Павлограді відкрили рекрутинговий центр: тут не роздають повісток (ФОТО і ВІДЕО)

1525

18 квітня у Павлограді відкрили рекрутинговий центр, в якому цивільні зможуть дізнатися про вакансії в армії. Центр розташований на базі ЦНАПу, у ТЦ «Гулівер» на вул. Шевченка.

На відкриття приїхав уповноважений представник Міністерства оборони України з питань рекрутингу Олексій Бежевець, а також голова Павлоградської районної військової адміністрації Денис Ряпалов, секретар Павлоградської міськради Сергій Остренко та представники військових бригад.

По Україні вже відкрито 13 таких центрів, у т.ч. в таких містах, як Запоріжжя, Полтава, Львів та ін. 8 з них ― на Дніпропетровщині. Опубліковано більш як 10 тис. вакансій. Тут не роздають повісток, а лише консультують, які є вакансії в Силах оборони. Звернення може бути і анонімним.

Якщо людина приходить, а посади, яка йому підходить, зараз немає, рекрутер буде шукати для нього підходящу вакансію по різних базах.

«Після чого рекрутер телефонує до людини, розповідає, які вакансії є. Людина може йти як на контракт, так і по мобілізації. Телефонують до військової частини, оформляється рекомендаційний лист і далі йде оформлення вже в частину», — каже Олексій Бежевець.

Він зазначає, що людина може прийти в рекрутинговий центр і після того, як отримала повістку з вимогою уточнити данні в ТЦК.

«Краще не чекати, треба проявити інтерес і в спокійному режимі поставити всі питання в рекрутинговому центрі», ― розповідає представник Міноборони.

За його словами, є потреба не тільки в піхотинцях, але також потрібні водії, оператори БПЛА та ін. Це підтверджує і Сергій, військовий зі 108-го батальйону тероборони:

«Ми беремо участь в бойових діях, за 2 роки змінилися умови війни. Зараз складно переоцінити роль аеророзвідки, тож ми запрошуємо операторів і пілотів БПЛА. Ви проходите обов’язкову базову військовий вишкіл, отримуєте сертифікат оператора БПЛА і виконуєте з нами бойові завдання», ― каже Сергій.

Рекрутинговий центр працює по буднях за графіком роботи ЦНАПу.

«Це точка інформаційно-консультаційна, де відповідають на питання і допомагають іти по цьому шляху. Коли людина вже домовилася з конкретною військовою частиною про конкретну посаду, отримала документ, з цим документом вона вже йде в ТЦК, де її теж супроводжує рекрутер. Після чого людина потрапляє в навчальний центр, мінімум на один місяць, якщо це цивільна людина, вчиться там базовим речам, а далі ― фахова підготовка», ― пояснив Олексій Бежевець.